Chat with us, powered by LiveChat

Medisch Fitness

Met Medisch Fitness creëert u een optimaal behandelresultaat!

Help terugkeer van eerdere klachten voorkomen
Medisch fitness is een traject van drie maanden, dat specifiek gericht is op het verbeteren van uw belastbaarheid. In algemene zin, of in relatie tot specifieke klachten. Ondanks eventuele lichamelijke beperkingen, leert u verantwoord bewegen onder professionele begeleiding. Zo helpt u terugkeer van eerdere klachten te voorkomen. Als aanvulling op uw behandeling, creëert u met Medisch Fitness een optimaal behandelresultaat!

Wanneer gaat u naar Medisch Fitness?
Het kan zijn dat uw fysiotherapeut u, na uw behandeling, adviseert deel te nemen aan Medisch Fitness. Om de kans op het terugkeren van uw klachten te verkleinen. Of om uw algehele fitheid en belastbaarheid te verbeteren, zodat u verdere klachten in de toekomst kunt voorkomen.

Maar misschien heeft u gewoon een stok achter de deur nodig? Wilt u gezien uw medische achtergrond onder begeleiding bewegen? Om welke reden dan ook: Medisch Fitness is uitermate geschikt om uw belastbaarheid gedurende drie maanden weer op te bouwen. Daarna kunt u zelf weer aan de slag bij uw sportvereniging of sportschool, of kiezen voor FysioFit in onze praktijk.

Onder begeleiding in groepsverband
Onder begeleiding van onze bewegingsagoog of assistent fysiotherapeut, traint u gedurende drie maanden twee keer per week in groepsverband op professionele, medisch verantwoorde fitness-apparaten. Niet alleen op apparaten, want juist oefenen in de vrije ruimte vraagt veel controle tijdens het trainen en zorgt voor een optimaal trainingseffect. De intake, tussentijdse – en eindmeting zijn onderdelen van het programma en bij de prijs inbegrepen. De fietstest wordt zelfs uitgevoerd op een Monark 839E! Een zeer valide fietsergometer waarbij u een betrouwbare meting krijgt van uw conditie.   

Wanneer?
Op maandag t/m zaterdag kunt u op meerdere tijden bij ons terecht voor Medisch Fitness. Er zijn specifieke uren vrijgemaakt voor het houden van intakes, tussen- en eindevaluaties. Elke sportsessie van u is op afspraak.

Wat kost Medisch Fitness?
Zoals hierboven beschreven, kost een traject van 3 maanden (2 lessen per week) of 6 maanden (1 les per week) € 205,00. U kunt ook kiezen voor een losse sessie van € 10,50 per training. Dit tarief is geheel vrijblijvend en kan zo lang en zo vaak ingepland worden als u zelf wenst.