Chat with us, powered by LiveChat

Vergoedingen

Wat krijgt u vergoed?


Wat kost een fysiotherapie behandeling in onze praktijk? Het antwoord daarop is niet zo eenvoudig als het lijkt. Dat ligt er namelijk aan of, bij wie én hoe u verzekerd bent. Bent u aanvullend verzekerd voor fysiotherapie?

In het kort is de regeling als volgt:

Basisverzekering onder de 18 jaar

Voor verzekerden onder de 18 geldt: bij een chronische indicatie wordt 100% vergoed vanuit de basisverzekering. Op de website van het Ministerie van Volksgezondheid staat een lijst met chronische aandoeningen waarvoor deze regel geldt. Bij een niet-chronische indicatie geldt: per diagnose maximaal 18 behandelingen per jaar.*

Basisverzekering boven de 18 jaar

Voor verzekerden vanaf 18 jaar geldt: bij een chronische indicatie komen de eerste 20 behandelingen (per indicatie) voor eigen rekening, of (deels) vanuit uw aanvullende verzekering. Vanaf de 21e behandeling worden de behandelingen fysiotherapie vergoed vanuit de basisverzekering.

Bij een niet-chronische indicatie krijgt u geen vergoeding vanuit het basispakket. Behalve als u gebruik maakt van bekkenfysiotherapie bij urineverlies. Dan krijgt u de eerste 9 behandelingen vergoed. Vanaf de 10e behandeling worden de behandelingen vergoed vanuit uw aanvullende verzekering.*

Heeft u een aanvullende verzekering?

Als u aanvullend verzekerd bent bij één van deze verzekeraars, dan vergoedt uw zorgverzekeraar de kosten rechtstreeks aan onze praktijk. Als de behandeling gedeeltelijk wordt vergoed, dan ontvangt u alsnog een factuur voor het resterende bedrag.

Heeft u geen aanvullende verzekering?

Dan moet u de kosten zelf betalen. Na de behandeling ontvangt u per post een factuur of kunt u de behandeling contant afrekenen in de praktijk of pinnen. 

Is een aanvullende verzekering zinvol?

Wilt u minder risico lopen op onverwachte kosten? Dan is een aanvullende verzekering te overwegen. Dan bent u namelijk ook bij een chronische indicatie (deels) gedekt voor de eerste 20 behandelingen, die u normaliter zelf moet betalen. Zoals eerder vermeld: vanaf de 21e behandeling, worden bij een chronische indicatie de behandelingen verder vanuit de basisverzekering vergoed.

Loopt u risico door zwaar lichamelijk werk? Sport u intensief? Komen bepaalde klachten regelmatig bij u terug? Kijk dan eens of het zinvol is om een aanvullende verzekering af te sluiten. Of leg een bedrag opzij, waarvan u denkt dat het de kosten zal dekken.

Hoe zit het met uw eigen risico?

Bij de basisverzekering is sprake van een verplicht eigen risico. Dat houdt in dat zorgkosten – ook fysiotherapie vanuit de basisverzekering – onder het eigen risico kunnen vallen. Behandelingen tot het totaal bedrag van uw eigen risico moet u dus zelf betalen.

Raadpleeg uw polisvoorwaarden

Deze pagina is bedoeld om u in algemene zin te informeren over de voorwaarden en vergoedingen vanuit zorgverzekeringen. Dat houdt in dat uw zorgverzekeraar afwijkende voorwaarden en vergoedingen kan hanteren. Raadpleeg daarom ALTIJD uw polisvoorwaarden of neem contact op met uw zorgverzekering. Dit is uw eigen verantwoordelijkheid.

* Let op, u krijgt genoemde maximale vergoeding alleen als u naar een fysiotherapeut gaat waar uw verzekeringsmaatschappij afspraken mee heeft gemaakt. Fysio-Ermelo Prins & Staal heeft een contract met de meeste zorgverzekeraars in Nederland. Wij hebben besloten om met zorgverzekeraar Caresq (en de labels Promovendum, National Academic en Besured) geen contract af te sluiten voor de vergoeding van fysiotherapie. Bent u bij Caresq verzekerd, dan bent u uiteraard van harte welkom. U betaald de behandeling(en) van uw fysiotherapeut bij ons in de praktijk zelf en overlegt met Caresq over het bedrag wat u kunt declareren. Meestal is dit een percentage van het totaalbedrag. Kijk op de website van uw verzekeraar voor details.