Chat with us, powered by LiveChat

Adem- en ontspanningstherapie

Leer hoe u spanning de baas kunt blijven!

Wanneer Adem- en ontspanningstherapie?
Gezonde stress bestaat. Denk aan spanning voor een sollicitatiegesprek, examen of presentatie. Maar stress kan ook heel ongezond zijn. Deze negatieve stress ontstaat wanneer uw omgeving meer van u vraagt, dan dat u op dat moment aan kunt. Te lang en te veel stress, zorgt voor vervelende klachten. We onderscheiden deze in vier groepen:

 • Spanningsklachten
  Hyperventilatie, gespannenheid, vermoeidheid, hoofdpijn, slaapproblemen en burn-out.
 • Psychische klachten
  Angst- of paniekaanvallen, fobieën, depressie en traumaverwerking.
 • Klachten aangaande houding, adem, stem en beweging
  Rugklachten, nekklachten, ademproblemen, verkromming van de rug (scoliose), rompbalans, chronische pijn, KANS (Klachten Arm, Nek, Schouder), stemproblemen en orgaanproblemen.
 • Spanningsklachten door lichamelijke oorzaak
  Als u hart-, long- of oncologisch patiënt bent, brengt dat spanning met zich mee. Dat kan klachten opleveren. Maar we zien ook vaak spanningsklachten bij mensen met een aandoening aan de hersenen, ruggenwervel, zenuwen of aan de inwendige organen.

Wat is Adem- en Ontspanningstherapie?
Met ademtherapie wordt de adembeweging weer natuurlijk en ontspannen. Met ontspanningstherapie wordt u zich bewust van de spanningen die u voelt én leert u daarmee om te gaan. Door het combineren van deze therapieën, leert u de spanning zelf te regelen: via aandacht, voorstelling, houding, beweging en ademhaling. Daarmee ontdekt u, of een probleem samenhangt met een onnodig verhoogde spanning. U leert deze te verminderen, waardoor u uw klachten kunt laten verdwijnen.

De behandeling
Ligt, staat of zit u het liefst? In de eerste vier sessies kijken we bij welke manier van behandelen u het beste ontspant. Tijdens deze behandelingen kijken we of uw klachten verminderen door de therapie. Als dat het geval is, weten we meestal ook waar de oorzaak ligt. Samen werken we aan uw herstel. Ook leert u hoe u de spanning de baas kunt blijven.

Het komt voor, dat ondanks de behandeling klachten niet verminderen en de spanning blijft. Vaak is dan wel duidelijk waar de oorzaak van uw klachten ligt. Samen kunnen we alternatieven bespreken, zoals terugverwijzen naar de huisarts of een andere behandeling. Kortom, Adem- en Ontspanningstherapie heeft altijd zin!

Groepslessen
Naast individuele behandeling geven wij ook groepslessen. Deze cursus Adem- en Ontspanningstherapie bestaat uit zes lessen van 1,5 uur, waarin adem- en ontspanningstechnieken aan bod komen. De therapie en cursus worden begeleid door Dineke Meijer. Zij heeft zich gespecialiseerd tot Adem- en Ontspanningstherapeut volgens de methode van Dixhoorn.*

Wat kost het?
De kosten zijn € 99,00 incl. B.T.W. voor 6 lessen van 1,5 uur. Het maximaal aantal deelnemers is 10 zodat er voldoende ruimte, rust en aandacht is.

Locatie
Get Healthy Lifestyle Center, Pretoriusstraat 60, 3851 ZM Ermelo 

Opgeven
Wilt u meedoen? Bel dan naar Fysio-Ermelo Prins & Staal op 0341-554482 of mail ons op info@fysio-ermelo.nl en geef u op voor de cursus Adem & Ontspanning. Graag tot dan!

* Meer informatie over de methode van Dixhoorn vindt u terug via www.methodevandixhoorn.com