Adem- en ontspanningstherapie

Leer hoe u spanning de baas kunt blijven!


Wanneer Adem- en Ontspanningstherapie?

Gezonde stress bestaat. Denk aan spanning voor een sollicitatiegesprek, examen of presentatie. Maar stress kan ook heel ongezond zijn. Deze negatieve stress ontstaat wanneer uw omgeving meer van u vraagt, dan dat u op dat moment aan kunt. Te lang en te veel stress, zorgt voor vervelende klachten. We onderscheiden deze in vier groepen:

SPANNINGSKLACHTEN
Hyperventilatie, gespannenheid, vermoeidheid, hoofdpijn, slaapproblemen en burn-out.

PSYCHISCHE KLACHTEN
Angst- of paniekaanvallen, fobieën, depressie en traumaverwerking.

KLACHTEN AANGAANDE HOUDING, ADEM, STEM & BEWEGING
Rugklachten, nekklachten, ademproblemen, verkromming van de rug (scoliose), rompbalans, chronische pijn, KANS (Klachten Arm, Nek, Schouder), stemproblemen en orgaanproblemen.

SPANNINGSKLACHTEN DOOR LICHAMELIJKE OORZAAK
Als u hart-, long- of oncologisch patiënt bent, brengt dat spanning met zich mee. Dat kan klachten opleveren. Maar we zien ook vaak spanningsklachten bij mensen met een aandoening aan de hersenen, ruggenwervel, zenuwen of aan de inwendige organen.

Wat is Adem- en Ontspanningstherapie?

Met ademtherapie wordt de adembeweging weer natuurlijk en ontspannen. Met ontspanningstherapie wordt u zich bewust van de spanningen die u voelt én leert u daarmee om te gaan. Door het combineren van deze therapieën, leert u de spanning zelf te regelen: via aandacht, voorstelling, houding, beweging en ademhaling. Daarmee ontdekt u, of een probleem samenhangt met een onnodig verhoogde spanning. U leert deze te verminderen, waardoor u uw klachten kunt laten verdwijnen.

De behandeling

Ligt, staat of zit u het liefst? In de eerste vier sessies kijken we bij welke manier van behandelen u het beste ontspant. Tijdens deze behandelingen kijken we of uw klachten verminderen door de therapie. Als dat het geval is, weten we meestal ook waar de oorzaak ligt. Samen werken we aan uw herstel. Ook leert u hoe u de spanning de baas kunt blijven.

Het komt voor, dat ondanks de behandeling klachten niet verminderen en de spanning blijft. Vaak is dan wel duidelijk waar de oorzaak van uw klachten ligt. Samen kunnen we alternatieven bespreken, zoals terugverwijzen naar de huisarts of een andere behandeling. Kortom, Adem- en Ontspanningstherapie heeft altijd zin!

Groepslessen

Naast individuele behandeling geven wij ook groepslessen. Deze cursus Adem- en Ontspanningstherapie bestaat uit zes lessen van 1,5 uur, waarin adem- en ontspanningstechnieken aan bod komen. De therapie en cursus worden begeleid door Dineke Meijer. Zij heeft zich gespecialiseerd tot Adem- en Ontspanningstherapeut volgens de methode van Dixhoorn.*

Wat kost het?

Voor de cursus Adem- en Ontspanningstherapie volgt u zes lessen van 1½ uur voor € 99,00.

* Meer informatie over de methode van Dixhoorn vindt u terug via www.methodevandixhoorn.com