Chat with us, powered by LiveChat

Fysiotherapie

Leer zelf hoe u klachten in de toekomst kunt voorkomen!

Wat is fysiotherapie?
Fysiotherapie is een manier van behandelen van lichamelijke klachten. Aan je spieren, banden, gewrichten en zenuwen. Maar onze (gespecialiseerde) fysiotherapeuten doen méér. Een bezoek aan een fysiotherapeut kan u letterlijk weer ‘lucht’ geven. Loop niet rond met onnodige pijn of onbegrepen klachten. Zet de eerste stap voor een fijner leven: op weg naar uw fysiotherapeut.

Voor wie?
Jaarlijks gaan 2,5 miljoen mensen, jong en oud, naar de fysiotherapeut. Omdat ze klachten hebben vanwege hun houding, of omdat een beweging problemen oplevert. Het kan gaan om sportblessures, klachten opgedaan tijdens het werk, klachten als gevolg van een ongeval of ziekte, of door een verkeerde beweging. Of simpelweg omdat het lichaam ouder wordt. Uw fysiotherapeut adviseert, behandelt en begeleidt u zodat u weer zo goed mogelijk uw dagelijks leven kunt voortzetten. Boodschappen doen, op een verantwoorde manier sporten, weer aan het werk of – als u in een instelling verblijft – eerder naar huis. U leert hoe u zelf, door verantwoord te bewegen, verdere problemen kunt voorkomen of beperken.

Direct toegankelijk of verwijzing huisarts?
Fysiotherapie is voor iedereen direct toegankelijk. U kunt dus zonder verwijsbrief van uw huisarts bij ons terecht. Veel van onze patiënten zijn doorverwezen, maar dat hoeft niet per sé. Bij twijfel, of als u wel een verwijzing nodig heeft ten behoeve van uw verzekering, verwijzen wij u toch naar uw huisarts.

Als u het goed vindt, houden we tijdens de behandeling ook contact met uw huisarts. Zo blijft hij of zij op de hoogte van uw klachten en herstel. Het kan ook zijn, dat wij u tijdens de eerste afspraak intern doorverwijzen. Omdat u specifiekere zorg nodig heeft.

De eerste afspraak
Tijdens de eerste afspraak luisteren we naar u. Of u komt voor fysiotherapie, manuele therapie of een andere behandeling. We nemen de tijd. Ook zal de fysiotherapeut u onderzoeken. Zo ontstaat een totaalplaatje van uw persoonlijke situatie. We stellen samen het behandelplan op en maken een vervolgafspraak. Zodat u zo snel mogelijk weer beter kunt bewegen!

Behandeling op maat
Tijdens de eerste afspraak krijgt u soms huiswerk mee. In de vorm van oefeningen of houdingsadviezen, waarmee u thuis aan de slag kunt. Zo versnelt u uw herstelproces. Tussentijds evalueren we onze gezamenlijke doelstellingen: Hoe vordert de behandeling? Herstelt u snel genoeg? Is uw doel nog realistisch en haalbaar?

Aan het eind van uw behandeling vindt de eindevaluatie plaats. We evalueren het verloop van uw klachten en de behandeling. U krijgt – indien nodig – ook adviezen voor de toekomst mee.

Duur van de behandeling
Hoe lang duurt een fysiotherapie behandeling? Dat is afhankelijk van uw klachten. Tijdens de eerste afspraak geven we een richtlijn van het aantal te verwachten behandelingen. Informeer voorafgaand even bij uw zorgverzekeraar hoeveel behandelingen u vergoed krijgt. Dat voorkomt vervelende verrassingen!

Het geheim van een goede fysiotherapeut
Ons geheim? We gaan alleen voor het beste. Onze therapeuten zijn – naast afgestudeerd fysiotherapeut – vaak ook gespecialiseerd. Zo bent u verzekerd van de beste behandeling en de hoogste kwaliteit.

Wilt u meer weten? Bel ons voor meer informatie of maak meteen een afspraak. Stap voor stap werken we samen aan uw herstel. We zien u graag in onze praktijk!

Arbeidsfysiotherapie voor bedrijven
Een gezonde medewerker presteert beter en is minder vaak ziek. Fysio-Ermelo Prins & Staal geeft ook advies en fysiotherapeutische begeleiding aan bedrijven.  Door een verkeerde werkhouding, werkwijze of werkplek, kunnen klachten ontstaan. Wij helpen u bij het optimaliseren van de arbeidsomstandigheden. Daardoor wordt het ziekteverzuim van uw medewerkers, door klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat, geminimaliseerd.

Fysio-Ermelo Prins & Staal verleent deze ‘arbeidscuratieve zorg’ onder andere aan de medewerkers van de Gemeente Ermelo. Wilt u ook weten hoe u arbeidsgerelateerde klachten bij uw medewerkers kunt voorkomen? Neem dan contact op met de praktijk, of vraag meteen een offerte aan bij overkoepelend orgaan Fysergo.