Chat with us, powered by LiveChat

Noordveluwe Diabetes Challenge

'Een prachtig resultaat is dat de deelnemers nog steeds wandelen!'

In de week van 20 t/m 26 september 2015 hebben de deelnemers vol motivatie, doorzettingsvermogen en vooral (beweeg)plezier de Noordveluwe Diabetes Challenge volbracht! 6 dagen lang 10.000 stappen per dag! Dit was eerder een afstand die voor geen enkele deelnemer haalbaar was. De deelnemers hebben elkaar gemotiveerd het vol te houden en zij gaan nu met plezier door met wandelen! Elke maandag en woensdagavond! Een mooi resultaat waar deze Challenge ook voor bedoeld is geweest! Zelfmanagement, de stap om zelf nu verder te gaan met de behaalde actieve leefstijl!

Noordveluwe Diabetes Challenge groepsfoto 26-9De Noordveluwe Diabetes Challenge is onderdeel geweest van de Nationale Diabetes Challenge 2015 waar de paramedische zorggroep FleGel U.A. in samenwerking met de huisartsencoöperatie Medicamus aan hebben deelgenomen.

Fysio-Ermelo Prins & Staal maakt actief deel uit van zorggroep FleGel, net zoals fysiotherapiepraktijk Hokkeling & Huibers en diëtetiekpraktijk Henka Spriensma. De Noordveluwe Diabetes Challenge hebben de deelnemers niet zomaar met succes volbracht. Tijdens de vele trainingswandelingen hebben wisselend huisartsen, praktijkondersteuners van de huisartsen, fysiotherapeuten, een diëtiste en buurtsportcoaches vanuit respectievelijk FleGel, Medicamus en de Gemeente Ermelo meegelopen en hebben op deze manier de deelnemers ondersteund.

Wandelen Groevenbeekse bos

Managen van bloedsuikerwaarden

Het centrale thema van de Challenge is zelfmanagement. Een diabetespatiënt is 24/7 bezig met het managen van zijn of haar bloedsuikerwaarden. Maar al deze zelfzorg combineren met de drukte van het dagelijks bestaan is niet eenvoudig. Regelmatig sporten en bewegen helpt mensen met diabetes hun bloedsuikerwaarden onder controle te krijgen, waardoor ze zich beter, gezonder en zelfverzekerder voelen. Op dit moment zijn er in Nederland ruim één miljoen mensen met diabetes. Er wordt zelfs voorspeld dat dit aantal in 2025 oploopt tot meer dan 1,3 miljoen. Het is dus belangrijk om nu actie te ondernemen. Het starten met een gezonde en sportieve leefstijl is daarbij de sleutel tot succes! De Challenge is bedoeld voor mensen met diabetes en iedereen met een verhoogd risico op diabetes: BMI > 30.

zelfmanagement_Bas_vd_Goor

Kwaliteit van leven

De Nationale Diabetes Challenge (NDC) is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation. De stichting van oud-topvolleyballer zet zich in om de kwaliteit van leven van mensen met diabetes te verbeteren door middel van sport en bewegen. In dat kader organiseert de stichting vele sport- en beweegactiviteiten voor mensen met diabetes om ze te laten ervaren wat sport met hun diabetes doet, hen te informeren over de positieve effecten van sport en bewegen en ze te inspireren tot een sportief leven met diabetes. Dit project wordt vanuit de BvdGF ondersteund door de VriendenLoterij.