Chat with us, powered by LiveChat

Hartcoherentie via de Emwave

De Emwave geeft u terugkoppeling wat er in uw lichaam gebeurt bij spanning en stress. Hoe coherent bent u?

Jeannette Hanselaar maakt als psychosomatisch fysiotherapeut gebruik van een bijzondere techniek in haar behandeling: Hartcoherentie via de Emwave. De Emwave meet de hartslagvariabiliteit, dit geeft inzicht in uw lichamelijke, emotionele en mentale gezondheid.

Het autonome zenuwstelsel is het deel van het zenuwstelsel dat de onwillekeurig, onbewust (hoewel we er met oefening toch invloed op kunnen uitoefenen) functionerende processen verzorgt, zoals spijsvertering, bloedsomloop, ademhaling, stofwisseling en hormoonspiegels. Dit zenuwstelsel kan met zijn remmende of stimulerende invloed de hartslagvariabiliteit bepalen. Hoe groter de regelmaat in de hartvariabiliteit, hoe coherenter u bent. De hartcoherentie neemt af als iemand gespannen is. Een lage hartcoherentie geeft onbalans aan van uw autonome zenuwstelsel, een hogere geeft een hoge flexibiliteit aan op geestelijk, emotioneel en lichamelijk niveau.

De Emwave helpt inzichtelijk te maken wat er in een lichaam gebeurt bij spanning. Met een persoonlijk oefenschema kan de hartslagvariabiliteit positief worden beïnvloed.

emwave hartcoherentie