Chat with us, powered by LiveChat

Gezondheidscentrum blij met diëtiste Henka Spriensma

Komst diëtiste heeft onderlinge samenwerking in gezondheidscentrum versterkt

In de zorg is veel aandacht voor preventie en een goede leefstijl. Beweegprogramma’s voor patiënten met aandoeningen zoals diabetes mellitus, COPD en hart- en vaatziekten, hebben als doel hun actieve leefstijl te bevorderen en de mate van fitheid te verhogen. Ook in Ermelo worden door initiatieven als Overgewicht XXL en leefstijlJOGG (Jeugd op Gezond Gewicht) mensen bewust(er) gemaakt van het belang van gezonde voeding en verantwoord bewegen. Het Gezondheidscentrum Ermelo heeft hierop ingespeeld en heeft haar krachten gebundeld om onder andere de zorg voor patiënten met (pre-)diabetes en hart- en vaatziekten, maar ook voor GGZ- en oncologische patiënten te optimaliseren.

Deze ontwikkelingen hebben er mede voor gezorgd dat het Gezondheidscentrum Ermelo haar dienstverlening heeft uitgebreid met de discipline diëtetiek. Henka Spriensma is vanaf woensdag 13 mei, één dag in de week, aanwezig in onze praktijk.

foto Henka

Complete zorg onder één dak

De komst van Henka versterkt de onderlinge samenwerking tussen de verschillende disciplines binnen het gezondheidscentrum. Door nauw overleg tussen de huisarts, fysiotherapeut, diëtiste en/of apotheek zijn patiënten verzekerd van een zo optimaal mogelijke behandeling en kan hun gezondheid goed in de gaten worden gehouden.

Gezonde voeding voor een hogere levenskwaliteit

Bij aandoeningen als diabetes mellitus, astma, COPD, hart- en vaatziekten, een te hoog cholesterol, maag-, darm- en leveraandoeningen, reumatische klachten, brandwonden, maar ook na een operatie, speelt voeding een belangrijke rol om een zo prettig en gezond mogelijk leven te leiden. Een diëtiste kan, met haar expertise op het gebied van voeding en diëten, u begeleiden om uw doel op een zo makkelijk mogelijke en verantwoorde manier te bereiken.

Voedingsadvies op maat

Samen met Henka brengt u uw eetgewoonten in kaart, waarna zij u voorziet van professioneel advies. Rekening houdend met uw persoonlijke omstandigheden, individuele wensen, (geloofs-) overtuiging en leefwijze, ontstaat een voedingsadvies op maat. Uw huidige leefwijze wordt vervolgens stap voor stap aangepast, zodat een gezond voedingspatroon ontstaat waar u zich goed bij voelt.

Vergoeding

Vanuit de basisverzekering wordt per jaar drie uur vergoed voor een diëtist. Bent u aanvullend verzekerd? Dan krijgt u wellicht extra consulten vergoed. Raadpleeg uw polisvoorwaarden voor de exacte dekking.

Optimale kwaliteit van zorg

Henka Spriensma maakt, evenals Fysio-Ermelo Prins & Staal, deel uit van de paramedische zorggroep FleGel. Zorggroep FleGel werkt nauw samen met het ziekenhuis St.Jansdal en de Huisartsen Coöperatie Medicamus. De huisartsen in het gezondheidscentrum zijn aangesloten bij Medicamus. Daardoor bent u als patiënt gegarandeerd van de hoogst mogelijke kwaliteit van zorg.

Meer weten of wilt u een afspraak maken? Neem direct contact op met diëtiste Henka Spriensma via info@dietistermelo.nl of 06 – 22658561.

logo Henka Spriensma