Chat with us, powered by LiveChat

Direct behandelen na de intake

Wij nemen graag de tijd voor u en wanneer nodig behandelen wij u gelijk na de intake!

Kunt u na de intake direct behandeld worden door uw fysiotherapeut? Het antwoord is: ja, natuurlijk kan dat!

Voor de intake maken wij voor u graag een uur vrij om stapsgewijs uw hulpvraag te inventariseren. De intake bestaat uit een vraaggesprek en onderzoek waarna wij samen met u een behandelplan opstellen. Wanneer nodig begeleiden, adviseren en/ of behandelen wij u gelijk na de intake. Dit doen wij om u zo goed en adequaat mogelijk te helpen en starten daarmee de behandeling.

Voor 2015 gold de regel dat de intake én behandeling op eenzelfde dag niet vergoed werd door de zorgverzekeraar. Aangezien wij als praktijk staan voor optimale aandacht voor de patiënt hebben wij u, als dit nodig was, gelijk behandeld gedurende de intake ondanks dat de behandeling niet vergoed werd door de zorgverzekeraar.

Hierbij willen wij u laten weten dat de behandeling tijdens de eerste afspraak vanaf 1 januari 2015 (en dus ook in 2016) wordt vergoed door de zorgverzekeraar. Indien wij het nodig achten om gelijk te behandelen na de intake zullen wij nu twee zittingen (intake + behandeling) in rekening brengen.

Bent u aanvullend verzekerd voor fysiotherapie? Dan zullen de intake én behandeling in mindering worden gebracht op uw vergoeding fysiotherapie. Bent u niet aanvullend verzekerd voor fysiotherapie? Dan betaalt u de kosten van de praktijktarieven voor de intake plus een zitting fysiotherapie of gespecialiseerde fysiotherapie.

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft dit besloten op verzoek van de branche-organisatie NPCF, de Consumentenbond en het Koninklijke Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF).

Heeft u een vraag of wilt u een afspraak maken? Aarzel niet en neem vandaag nog contact met ons op. Ons team staat voor u klaar!