Chat with us, powered by LiveChat

Mindfulness

Wilt u meer rust en aandacht in uw leven?

Wat is Mindfulness?
Mindfulness is met vriendelijke aandacht aanwezig zijn in het moment. Zonder oordeel waarnemen met een milde open houding. Je leert om met aandacht en mildheid volledig aanwezig te zijn in het hier en nu en te genieten van de dingen om je heen.

Wat is het effect van Mindfulness?
Ervaart u klachten zoals gespannen spieren, piekeren, vermoeidheid, uitputting, rusteloosheid, concentratieproblemen of slaapstoornissen? Of zou u uw aandacht willen richten op het hier en nu? Mindfulness heeft veel positieve effecten. Het beïnvloedt uw brein, is goed voor uw immuunsysteem en geeft gunstige veranderingen in de hersenen waardoor angst, stress, somberheid en irritatie makkelijker verminderen.  Er ontstaat een bewustzijn van automatische gewoontes en geeft ruimte om andere keuzes te maken. Mensen ervaren meer geluk en tevredenheid.

Voor wie is Mindfulness?Mindful of Mindfull
Voor iedereen die zich actief wil inzetten voor zijn fysieke en mentale gezondheid. Mindfulness helpt om de kwaliteit van uw leven te vergroten en brengt meer rust en aandacht in uw leven. Daarnaast is deze cursus zeer geschikt als u inzicht wilt krijgen in patronen waarin u het gevoel heeft vast te zitten.

Inhoud 
De onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • De automatische piloot
  • Obstakels
  • Concentratie
  • Afkeer
  • Toelaten
  • Gedachten
  • Zelfzorg
  • Vasthouden

Tijdens de cursus wordt veel aandacht besteed aan houding, beweging en ademhaling.

Groepscursus of juist individueel?
Heeft u belangstelling om met Mindfulness aan de slag te gaan? Wij geven Mindfulness in groepsverband en individueel. Wij willen de cursus graag met voldoende aandacht en begeleiding geven. Daarom hanteren wij een maximum van acht deelnemers voor de cursus in groepsverband. Wilt u liever 1 op 1 begeleiding? Wilt u graag met een vriend of vriendin deelnemen? Dat kan! U kunt direct starten met Mindfulness!

Wij geven naast Mindfulness ook andere cursussen zoals Adem & Ontspanning en Bewust Beter Bewegen.

Kosten  
De kosten zijn € 250,00 incl BTW voor 8 lessen van 1,5 uur. Tijdens de cursus ontvangt u een uitgebreide cursusmap voor verdere verdieping en oefening. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid u aan te melden voor de website ‘De Mindful Fysiotherapeut’. Het maximaal aantal deelnemers is 8 zodat er voldoende ruimte, rust en aandacht is. 

Vergoeding
De cursus is niet op basis van medische indicatie, wat betekent dat deze meestal niet vergoed worden door uw zorgverzekeraar. Raadpleeg uw eigen polis of contact uw zorgverzekeraar of u (deels) een vergoeding kan ontvangen. 

Locatie
Get Healthy Lifestyle Center, Pretoriusstraat 60, 3851 ZM Ermelo 

Docent
Jeannette Hanselaar, psychosomatisch fysiotherapeut, De Mindful Fysiotherapeut, Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Vanuit het gezichtspunt dat lichaam, geest en sociale omgeving één geheel zijn, helpt Jeannette u graag op weg. Samen met u zoekt zij naar mogelijkheden om uw klachten te begrijpen en helpt zij u bij het herstellen van uw balans.

Opgeven
Wilt u meedoen? Bel dan naar Fysio-Ermelo Prins & Staal op 0341-554482 of mail ons op info@fysio-ermelo.nl en geef u op voor de cursus Mindfulness. Graag tot dan!