Mindfulness

Wilt u meer rust en aandacht in uw leven? Ervaar de positieve effecten van Mindfulness!

Wat is Mindfulness?

Mindfulness is met vriendelijke aandacht aanwezig zijn in het moment. Zonder oordeel waarnemen met een milde open houding. Je leert om met aandacht en mildheid volledig aanwezig te zijn in het hier en nu en te genieten van de dingen om je heen.

Wat is het effect van Mindfulness?

Ervaart u klachten zoals gespannen spieren, piekeren, vermoeidheid, uitputting, rusteloosheid, concentratieproblemen of slaapstoornissen? Of zou u uw aandacht willen richten op het hier en nu? Mindfulness heeft veel positieve effecten. Het beïnvloedt uw brein, is goed voor uw immuunsysteem en geeft gunstige veranderingen in de hersenen waardoor angst, stress, somberheid en irritatie makkelijker verminderen.  Er ontstaat een bewustzijn van automatische gewoontes en geeft ruimte om andere keuzes te maken. Mensen ervaren meer geluk en tevredenheid.

Voor wie is Mindfulness?Mindful of Mindfull

Voor iedereen die zich actief wil inzetten voor zijn fysieke en mentale gezondheid. Mindfulness helpt om de kwaliteit van uw leven te vergroten en brengt meer rust en aandacht in uw leven. Daarnaast is deze cursus zeer geschikt als u inzicht wilt krijgen in patronen waarin u het gevoel heeft vast te zitten.

Inhoud 

De onderwerpen die aan bod komen zijn:

  • De automatische piloot
  • Obstakels
  • Concentratie
  • Afkeer
  • Toelaten
  • Gedachten
  • Zelfzorg
  • Vasthouden

Tijdens de cursus wordt veel aandacht besteed aan houding, beweging en ademhaling.

Groepscursus of juist individueel?

Heeft u belangstelling om met Mindfulness aan de slag te gaan? Wij geven Mindfulness in groepsverband en individueel. Wij willen de cursus graag met voldoende aandacht en begeleiding geven. Daarom hanteren wij een maximum van vijf deelnemers voor de cursus in groepsverband. Wilt u liever 1 op 1 begeleiding? Wilt u graag met een vriend of vriendin deelnemen? Dat kan! U kunt direct starten met Mindfulness!

Wij geven naast Mindfulness geven wij ook andere cursussen zoals Adem & Ontspanning en Bewust Beter Bewegen.

Start nieuwe cursus september 2016

Na de zomer starten wij op 6  september weer een nieuwe serie groepslessen. Geef u nu op! Er zijn nog een paar plekken vrij.

Aanmelden

U kunt zich telefonisch aanmelden via 0341-554482. Daarnaast bestaat de mogelijkheid u op te geven via deze website of via de Fysio Ermelo App.

Kosten en vergoeding van de cursus

€ 250 incl BTW voor 8 lessen van 1,5 uur (19:00 – 20:30). Dit is inclusief een uitgebreide cursusmap voor verdere verdieping en oefening. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid u aan te melden voor de website ‘De Mindful Fysiotherapeut’, waar u stapsgewijs in woord, beeld en geluid huiswerk aangereikt krijgt en waar u uw eigen voortgang kan monitoren. Mogelijk krijgt u de kosten van de cursus (deels) vergoed vanuit uw aanvullende verzekering. Raadpleeg hiervoor uw polisvoorwaarden of neem contact op met uw zorgverzekeraar.

Jeannette Hanselaar

De cursus Mindfulness wordt gegeven door Jeannette Hanselaar, psychosomatisch fysiotherapeut. Zij heeft de cursussen Mindfulness en Acceptance and Commitment Therapy (ACT) gevolgd.

Vanuit het gezichtspunt dat lichaam, geest en sociale omgeving één geheel zijn, helpt Jeannette u graag op weg. Samen met u zoekt zij naar mogelijkheden om uw klachten te begrijpen en helpt zij u bij het herstellen van uw balans.