Chat with us, powered by LiveChat

Bewust Beter Bewegen

Bent u nieuwsgierig naar uw manier van bewegen? Wilt u leren hoe u écht kunt ontspannen?

Waarom Bewust Beter Bewegen?
De cursus Bewust Beter Bewegen leert u weer bewegen zoals u dat oorspronkelijk deed toen u klein was. Door ziekte, manier van leven, werk of stress passen veel mensen hun bewegingspatroon onbewust aan. Het sluipt erin. Een verkeerde houding of manier van bewegen, kan klachten veroorzaken.

Wat is Bewust Beter Bewegen? BBB
De cursus Bewust Beter Bewegen helpt u bij het vinden van een balans in uw bewegingen. Tijdens de cursus wordt een set oefeningen aangereikt die ‘3B-stretch’ genoemd wordt. Onder professionele begeleiding leert u de verschillende oefeningen in zes weken (zes lessen). De oefeningen komen uit het concept Mobilizing Awareness® van Servaas Mes, Canada. De cursus Bewust Beter Bewegen is gebaseerd op de ideeën van bovengenoemd concept en verder ontwikkeld door Karin Vaessen en Hans Kropman.

Ontspanning door 3B-Stretch
Het uitvoeren van de 3B-stretch oefeningen kan zorgen voor ontspanning, behoud of vergroten van bewegelijkheid én herstel van originele bewegingspatronen. Deze zorgen voor een goede rompstabiliteit. U wordt zich tijdens het bewegen bewust van onnodige spierspanningen en leert deze te verminderen. Na afloop van de cursus bent u in staat om de 3B-stretch op ontspannen wijze in tien minuten te doen. U kunt de oefeningen gebruiken wanneer u denkt dat u ze nodig hebt. De oefeningen kunt u  – zonder hulpmiddelen – overal doen en zijn geschikt voor jong en oud. De training wordt bewust aan het einde van de dag gehouden, zodat u daarna ontspannen uw bed in kunt rollen.

Via deze video krijgt u een indruk van de oefeningen.

De cursussen Bewust Beter Bewegen worden begeleid door fysiotherapeuten die hiervoor een extra opleiding gevolgd hebben.

Taille oefening

Cursus in groepsverband
De cursus bestaat uit rustige, pijnvrije oefeningen. Door deze oefeningen verandert uw houding en u gaat ontspannen en vrijer bewegen. Ook kan u anders gaan ademhalen en kunnen uw emoties veranderen. Kortom: u leert lichamelijk en geestelijk te ontspannen. Deze behandeling geeft vaak verbluffende resultaten!

Niet alleen in de groepslessen, maar ook aan de behandeltafel passen wij de technieken toe vanuit de Mobilizing Awareness®. Tijdens de behandelingen fysiotherapie vinden wij het belangrijk dat u zich bewust wordt van de manier waarop u beweegt. En hoe de bewegingen in een lichaamsdeel worden beïnvloed door de houding en de bewegingen in de rest van het lichaam. Het menselijk bewegen kan alleen goed begrepen worden als we naar het hele bewegingsapparaat kijken.

Bent u nieuwsgierig naar uw manier van bewegen? Wilt u leren hoe u écht kunt ontspannen? Leer hoe u weer Bewust Beter kunt Bewegen! Geef u nu op voor de volgende cursus!

Wat kost het?
Voor de cursus Bewust Beter Bewegen volgt u zes lessen van één uur voor € 95,00. U ontvangt een handig en overzichtelijk cursusboekje voor verdere verdieping en oefening. Hierin staan alle oefeningen in woord en beeld gepresenteerd.